foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Сътрудник социални дейности - 30.01.2017

Компютърна грамотност - 20.01.2017

"Здравен асистент" и "Болногледач" - 15.01.2017

Професионални обучения

Интензивни курсове

bgenfrdeitptrues

Връзки

*КАЛЕНДАР*

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Плевен

polinagen4eva_-_Pleven_2_.jpg

Дейности & услуги

Фотоси на наши курсисти

43.jpg

Този курс е с продължителност около 60 учебни часа + 20 допълнителните

Освен обучителните материали по основния курс, в платформата на Moodle  ще бъдат качени допълнителни материали за обучение по предприемачество, конфликти и хора и ЗБУТ . Те  ще Ви бъдат полезни особено, ако сте решили чисто професионално да се занимавате с фотография.

Преподаватели.

София

Стефан Стефанов

 

Плевен

Георги Енчев

Вени

Набираме преподаватели  желаещи да провеждат практическото  обучение и за другите градове от страната.

Фотографията не е само диафрагма, скорост, оптика на обектива, не само пиксели, матрици и карти памет или редактори на изображения. Фотографията е опит, изследване, изразяване и общуване. Най-важното е да запечатате това, което остава незабелязано и да го покажете на останалите. Но преди да пристъпите към снимането е важно да получите ясна представа за устройството на цифровия фотоапарат.

Много важен елемент на фотоапарата, от който основно зависи качеството на полученото изображение е фотографския обектив. Материалът е сравнително сложен и наситен с множество специализирани термини.

Основни практически елементи на снимането. Автоматика на съвременния фотоапарат: автофокус, автоматично измерване на експозицията. Принципи на работа при режим «приоритет на скоростта» и «приоритет на диафрагмата» Как да направим добра снимка управлявайки техническите параметри по заснемането. Използване на автоматични и ръчни режими на снимане. Режими на измерване на светлината. Най разпространени режими на измерване. Типични сцени характерни за различните видове измерване.

За да разшифроваме заглавието на лекцията и приложим всичко научено досега за устройството и управлението на цифровия фотоапарат трябва да прочетем и за:

-          хистограма - за какво служи и как се разчита;

-          корекция на експозицията или... скорост, бленда и още нещо

-          експозиционен клин

-          формати на изображението, видове, работа с тях, фотоархиви

Двоумим се, мислим, преценяваме и ...

Тук ще разгледаме най - "сериозния проблем" у начинаещите фотографи. Избор на фотоапарат

 

Вече знаем много за устройството и работата на цифровия фотоапарат, настройките му, режимите на снимане, измерване на светлината, обективи и фото филтри. Огромно по обем и сложност количество техническа информация. Подвоумили сме се какво оборудване да изберем.Edit title

Значението на светлината. Цветовите характеристики на светлината. Правилото на обратните квадрати. Естествена и изкуствена светлина. Светлина от различни източници.По-подробно за естественото и изкуственото осветление и техните особености.

Снимане на пейзаж. Особености при снимане на пейзажи; Златният час (Golden hour); Снимане при неблагоприятни климатични условия.Водата - част от пейзажа. Копозиция и светлина - отново и не за последно!

Снимането на архитектура често се свързва с туристически забележителности и пътувания. Естествено е да обърнем сериозно внимание на заснемането на архитектурните забележителности, като част от историческата среда или иновативни ултрамодерни решения замайващи погледа и открояващи се на фона на ежедневието. Гледната точка, детайлите и композирането на архитектурните елементи ще разгледаме накратко. Това от своя страна ще е свързано  и с въпросите: с каква техника?; от каква позиция?; по-кое време и при каква светлина? И още много други...

Портрет. Снимане на портрети в естествена среда. Как да снимаме хора на улицата. Позиране, кадриране. Грешки при позиране и кадриране. Портрети във висок или нисък ключ.

Репортажна фотография - понятие. Специфика на заснемане на репортажни кадри.

 

И  МНОГО  ПРАТКИЧЕСКА РАБОТА И УПРАЖНЕНИЯ

ВАША ТРЯБВА ДА Е ИНИЦИАТИВАТА

ДА ПИТАТЕ,

ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ,

ДА ОБМЕНЯТЕ ОПИТ, ЗНАНИЯ И  УМЕНИЯ

 

МАКСИМАЛНО ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕЗИ ВЪЗМОЖНОСТИ

Регионален бизнес център Плевен и Онлайн академията към него, са иновативна обучаваща организация. Центърът има  лицензия за професионални обучения по 98 специалности. Лицензиран е от 2011 год. в НАПОО.

Едно от важните за нас професионално направления  включени в лицензията е Аудио-визуални изкуства и техники; производство на медийни продукти специалност Фотография. Документа, които Вие може да получите след завършване на курса е

Удостоверение за професионална обечиние /3 - 37 / на МОН

За да получите такова удостоверение след завършване на курса трябва:

-          Да имате средно образование или придобито право за явяване на държавен зрелостен изпит.

-          Да сте на 16 години

-          Да сте положили успешно изпита след завършване на курса.Изпита е тест от изучавания лекционния материал. Оценката за практика се формира от представените по време на практическите упражнение резултати.

Това удостоверение важи във всички страни членки на ЕС.

Или

Сертификат

За тези които не желаят да получат удостоверение или не отговарят на горните  изисквания.