foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Сътрудник социални дейности - 30.01.2017

Компютърна грамотност - 20.01.2017

"Здравен асистент" и "Болногледач" - 15.01.2017

Професионални обучения

Интензивни курсове

bgenfrdeitptrues

Връзки

*КАЛЕНДАР*

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Плевен

daqnaberkova_kaskada.jpg

Дейности & услуги

Фотоси на наши курсисти

24.jpg

Фотографията не е само диафрагма, скорост, оптика на обектива, не само пиксели, матрици и карти памет или редактори на изображения. Фотографията е опит, изследване, изразяване и общуване. Най-важното е да запечатате това, което остава незабелязано и да го покажете на останалите. Но преди да пристъпите към снимането е важно да получите ясна представа за устройството на цифровия фотоапарат.

Много важен елемент на фотоапарата, от който основно зависи качеството на полученото изображение е фотографския обектив. Материалът е сравнително сложен и наситен с множество специализирани термини.

Основни практически елементи на снимането. Автоматика на съвременния фотоапарат: автофокус, автоматично измерване на експозицията. Принципи на работа при режим «приоритет на скоростта» и «приоритет на диафрагмата» Как да направим добра снимка управлявайки техническите параметри по заснемането. Използване на автоматични и ръчни режими на снимане. Режими на измерване на светлината. Най разпространени режими на измерване. Типични сцени характерни за различните видове измерване.

За да разшифроваме заглавието на лекцията и приложим всичко научено досега за устройството и управлението на цифровия фотоапарат трябва да прочетем и за:

-          хистограма - за какво служи и как се разчита;

-          корекция на експозицията или... скорост, бленда и още нещо

-          експозиционен клин

-          формати на изображението, видове, работа с тях, фотоархиви

Двоумим се, мислим, преценяваме и ...

Тук ще разгледаме най - "сериозния проблем" у начинаещите фотографи. Избор на фотоапарат

 

Вече знаем много за устройството и работата на цифровия фотоапарат, настройките му, режимите на снимане, измерване на светлината, обективи и фото филтри. Огромно по обем и сложност количество техническа информация. Подвоумили сме се какво оборудване да изберем.Edit title

Значението на светлината. Цветовите характеристики на светлината. Правилото на обратните квадрати. Естествена и изкуствена светлина. Светлина от различни източници.По-подробно за естественото и изкуственото осветление и техните особености.

Снимане на пейзаж. Особености при снимане на пейзажи; Златният час (Golden hour); Снимане при неблагоприятни климатични условия.Водата - част от пейзажа. Копозиция и светлина - отново и не за последно!

Снимането на архитектура често се свързва с туристически забележителности и пътувания. Естествено е да обърнем сериозно внимание на заснемането на архитектурните забележителности, като част от историческата среда или иновативни ултрамодерни решения замайващи погледа и открояващи се на фона на ежедневието. Гледната точка, детайлите и композирането на архитектурните елементи ще разгледаме накратко. Това от своя страна ще е свързано  и с въпросите: с каква техника?; от каква позиция?; по-кое време и при каква светлина? И още много други...

Портрет. Снимане на портрети в естествена среда. Как да снимаме хора на улицата. Позиране, кадриране. Грешки при позиране и кадриране. Портрети във висок или нисък ключ.

Репортажна фотография - понятие. Специфика на заснемане на репортажни кадри.

 

И  МНОГО  ПРАТКИЧЕСКА РАБОТА И УПРАЖНЕНИЯ

ВАША ТРЯБВА ДА Е ИНИЦИАТИВАТА

ДА ПИТАТЕ,

ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ,

ДА ОБМЕНЯТЕ ОПИТ, ЗНАНИЯ И  УМЕНИЯ

 

МАКСИМАЛНО ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕЗИ ВЪЗМОЖНОСТИ